Fonogram hírek

A Magyar Zene Háza Hangdómjában ad először ízelítőt új lemezéből a Platon Karataev

A Magyar Zene Háza Hangdómjában ad először ízelítőt új lemezéből a Platon Karataev

2024 tavaszán érkezik a Fonogram - Magyar Zenei Díjas Platon Karataev negyedik, "Napkötöző" című lemeze, amelyből a legszemfülesebb rajongók először a Magyar Zene Házában kaphatnak egy ízelítőt, nem akármilyen köntösben. Az új album központi szimbóluma ezúttal a Nap lesz, amely a Hangdóm terében kel majd fel először a félgömb alakú vászon minden pontjára kivetítve. Izgalmas kísérlet ez, hiszen ezúttal egy háromdimenziós, egybefüggő, kisfilm jellegű videóklipcsokor kerül bemutatásra a rendhagyó térben.

A Platon Karataev, a hazai indie rock legnemesebb képviselője, pedig tovább folytatja a korábban megkezdett utat: a gitárzenei hagyományokból merítve egyesíti zenéjét a misztikus felhangú szövegekkel. A zenekar új lemezének gerincét képező dalokhoz Székely Ákos álmodta meg a vizuális világot.

A banda számára szinte borítékolható a sikeres év, hiszen az említett esemény duplán telt házas, illetve a nem sokkal későbbi lemezbemutató koncertjükre is mindössze hét óra alatt elfogyott minden jegy. Szerencsére azonban gyakran el lehet csípni velük kapcsolatos eseményeket a fővárosban és vidéken is.

? Teteje