Fonogram hírek

Átadták a Fonogram Díjakat!

Idén is az egykori Budai Ifjúsági Park hagyományait őrző Várkert Bazár adott otthont az év legjobb könnyűzenei teljesítményeit díjazó Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestnek. A műsort élőben közvetítette a SuperTV2.

Exkluzív produkciók

A díjnyertes előadók közül többen is felléptek: színpadon láthattuk a kortárs szórakoztató zenei kategória győztesét, Szűcs Gabit és a Stereoswing nevű formációját is, a hard rock/metal kategória díját meggyőző fölénnyel nyerő, a szélesebb közönség előtt talán még kevésbé ismert, de igen kiváló Ozone Mama zenekart, valamint az év felfedezettje díjat bezsebelő Margaret Islandet, utóbbit ráadásul egy, kizárólag erre az alkalomra készült közös produkcióban Lotfi Begivel és Mező Misivel. Szintén Fonogram-exkluzívként szerepelt a Budapest Voices, akik a Kowalsky meg a Vega dalából készült átdolgozásukat adták elő... Kowalskyval! Duettet énekelt Hien és Pál Dénes, valamint a fináléban az idén húszéves Hooligans játszotta el új, "Éljem túl" című dalát, melynek kellős közepén egyszer csak átcsaptak az "Azt beszéli már az egész város" akkordjaiba, amibe beszállt maga az eredeti szerző és előadó, az idei életműdíjas, Frenreisz Károly is!

Nyertesek

Összesen 18 kategóriában (12 hazai és 6 külföldi) a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből, producerekből és további szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján dőlt el, melyek voltak az elmúlt év legkiemelkedőbb zenei alkotásai.


A 18 kategória nyerteseinek listája megtekinthető itt:

www.fonogram.hu/nyertesek

? Teteje