Fonogram hírek

Hajnal Gábor a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2021 szakmai életműdíjasa

Hajnal Gábor a Fonogram - Magyar Zenei Díj 2021 szakmai életműdíjasa

2021-ben a Fonogram - Magyar Zenei Díj szakmai életműdíjasa: Hajnal Gábor. 

Gratulálunk!

55 év rock and roll

Hajnal Gábor a hazai beat- pop- és rocktörténelem meghatározó figurája immár 55 éve. A magyar zeneipar egykori "háttérbirodalmi tábornoka", akinek megannyi könnyűzenei mérföldkövet köszönhetünk. Volt már menedzser, koncertszervező, klubvezető és szervező, könnyűzenei vezető, producer, disc jockey, rádiós, illetve televíziós szerkesztő, műsorvezető és sajtófőnök is.

Olyan tehetségeket menedzselt, mint például a Piramis, a Metro, a P.Mobil, Zalatnay Sarolta, a Baby Sisters és Oláh Ibolya, de dolgozott együtt a Taurusszal, az Illéssel, a Generállal és szinte valamennyi 60-as, 70-es, 80-as, 90-es évektől aktív hazai zenekarral. Egy színpadon állhatott olyan világhírű bandákkal, mint az Iron Maiden, a Motörhead és a Uriah Heep. Tevékenyen részt vállalt a korai diszkó őrület bevezetésében is.

Zoltán János rocktörténész "Mindhalálig rock and roll" címen életmű könyvet írt termékeny munkásságából és emlékeiből: 

"Élete egybeforrt a hazai rocktörténettel. Mégpedig úgy, hogy menedzserként végigküzdötte az egész Kádár-rendszert, és persze az utána következő időket is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy akit Gábor nem ismer a hazai rockéletben, az nem is számít" - áll a műben.

"1966-ban, a beatkorszak egyik legszebb évében lettem a legendás Scampolo együttes klubjának vezetője és akkor egyáltalán nem hittem volna, hogy egész életemet a zene tölti majd ki. Szerveztem rengeteg koncertet, turnékat, fesztiválokat, menedzseltem szólistákat és zenekarokat, mint műsorvezető álltam egy színpadon szinte az összes magyar zenekarral és világsztárokkal. Szerkesztettem és vezettem rádió és tv műsorokat, voltam könnyűzenei vezető és sajtófőnök. Változatos, vidám élet, tele élményekkel, amelyeket a zenészeknek, szakmai munkatársaimnak és a közönségnek köszönhetek."

Nézd meg a jelölteket és a nyertest bemutató kisfilmet, valamint Hajnal Gábor videóüzenetét!

? Teteje