Fonogram hírek

Megvannak a 2021-es Fonogram-díjasok!

Megvannak a 2021-es Fonogram-díjasok!

A hazai nyertesek mellett az AC/DC és Bruce Springsteen is megosztotta az örömhírt!

Tizennyolcadik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat. A két életműdíjas - Török Ádám és Hajnal Gábor - mellett nyilvánosságra hozták azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást.

 

NÉZD MEG FONOGRAM-NYERTESEK LISTÁJÁT! →

 

Szakmai elismerésben részesült Charlie, a Halott Pénz, a Fran Palermo, Metzker Viktória, Krúbi, valamint a Lazarvs. A speciális zenei kategóriákat a Dupla KáVé, Temesi Berci, Kovácsovics Fruzsina, Borlai Gergő és az Ötödik Évszak nyerték.

Az év felfedezettje mezőnyében Dzsúdló győzedelmeskedett, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során a Bagossy Brothers Company "Visszajövök" című dalára szavaztak a legtöbben.

Soha nem látott nemzetközi figyelmet kapott a Fonogram - Magyar Zenei Díj: a külföldi nyertesek közül az AC/DC és Bruce Springsteen hivatalos Facebook-oldalán posztolt a díjról, míg a Purple Disco Machine és 24kgoldn rádióinterjút adtak. Díjat nyert továbbá Dua Lipa és a Tame Impala.

 

Vadonatúj díjat kaptak az idei Fonogram-nyertesek

A Fonogram-díjtárgy megújítása céljából a MAHASZ által meghirdetett művészeti pályázatot Sipos Balázs üvegművész nyerte. A művészeti zsűri döntése alapján az ő alkotását kapták meg a legrangosabb zenei elismerés díjazottjai.

 

Fonogram - Magyar Zenei Díj

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2021 sem lehetett kivétel, ráadásul Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén 18. alkalommal hirdettek győzteseket.

 

Fonogram-nap

Online műsorfolyam 2021. április 24-én, szombaton egész nap, amelynek során az egyes zenei kategóriák nyerteseire rövid videók formájában derült fény. A szakma és a közönség az eseményeket a www.fonogram.hu oldalon, a Fonogram Facebook-oldalán és Instagram-profilján, valamint a Fonogram TikTok-kampányának videói segítségével tudta percről percre nyomon követni.

 

Az egyes kategóriák nyerteseivel exkluzív interjút hallhattunk a Retro Rádió, a Rádió 1 és a Best FM műsorán, ahol a nap folyamán megismerhettük az igen széles skálán mozgó zenei produkciókat.

 

Szakmai szavazás

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekord mennyiségű 826 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerültek ki a második forduló voksai alapján a nyertesek.

 

Lemaradtál a műsorról? Nézd meg a nyerteseket bejelentő videókat egy playlistben!

YouTube-videóplaylist →
Facebook-videóplaylist →

Hallgasd meg a nyertesek egy-egy dalát egy lejátszási listában!

Spotify-playlist →
YouTube-videóplaylist →

? Teteje