Fonogram hírek

Megvannak a jelöltek! Április 30-án jön a Fonogram-nap, a magyar zenei élet ünnepe

Megvannak a jelöltek! Április 30-án jön a Fonogram-nap, a magyar zenei élet ünnepe

2022. április 30-án, szombaton a Fonogram-nap keretében derül ki, kik nyerik idén a magyar zenei élet legrangosabb szakmai elismerését, a 18+1 kategóriában odaítélt Fonogram - Magyar Zenei Díjat. Megvannak a jelöltek!

 

Fonogram - Magyar Zenei Díj

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2022 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén 19. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.

 

Fonogram-nap

Interaktív műsorfolyam április 30-án, szombaton egész nap, amelynek során az egyes zenei kategóriák nyerteseire online videók formájában derül fény. Kövesd az eseményeket a www.fonogram.hu oldalon, lájkold a Fonogram Facebook-oldalát, Instagram-profilját, figyeld a Fonogram TikTok-videóit, hogy első kézből értesülj!

 

Szakmai szavazás

A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerülnek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

 

Jelöltek

18 különböző zenei mezőnyben alakult ki a jelöltek listája a mainstream pop-rocktól az alternatív/indie-rock, hard rock/metal, rap/hip-hop műfajokon át egészen az olyan speciális kategóriákig, mint a gyerekzene, a nép- és világzene, a szórakoztató stílusok vagy épp a jazz.

 

A szavazás első fordulója után a 2022-es jelöltek a következők:

A jelöltek listája megtekinthető ide kattintva! →

Hallgasd meg a jelölt dalokat és albumokat! →

? Teteje