Fonogram hírek

Új dallal és videóval vezeti fel nyáron megjelenő lemezét a Thy Catafalque

Új dallal és videóval vezeti fel nyáron megjelenő lemezét a Thy Catafalque

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő, Fonogram - Magyar Zenei Díjas Thy Catafalque sorban tizenegyedik albumát harangozza most be a "Néma vermek" című videoklippel, miközben gőzerővel próbálnak már a 2023. május 11-i Budapest Parkos koncertjükre.

A nyárra tervezett, "Alföld" című lemez a TC zenei megfejtője, Kátai Tamás szerint a legegyenesebb vonalú, legklasszikusabb extrém metal album a zenekar történetében. Úgy fogalmaz, hogy "Ezúttal egy igazi metállemezt szerettem volna, az innováció vagy progresszió igénye nélkül."

Ezt vezeti fel a most megjelenő "Néma vermek", amelyben a Watch My Dying zenekarból ismert Veres Gábor énekel. A kisfilm és a dal akkurátusan összefoglalja a sivár és könyörtelen alföldi hangulatot. A klip még 2021 utolsó napjaiban forgott a No Total Films-es srácokkal, Kátai a forgatásról pedig a következő kedves történetet osztotta meg:

"A borítón is szereplő rendkívül cuki kiskutya, Mudi a forgatás végefelé a vaksötétben, amíg a sárban fetrengtem, elvitte a sapkámat és a sálamat. Előbbi sosem került elő, utóbbit megtalálták a tanya mellett másnap, de már csak a fele volt meg. Ez egy kemény vidék."

A Thy Catafalque tehát május 11-én a Budapest Parkban a klasszikusok mellett új dalokat is bemutat majd. Ráadásul az este egy igazi zenei kuriózum lesz, hiszen fellép a Platon Karataev is, akik szintén készülnek újdonsággal. 

Kiemelt kép: Karancz Orsolya

? Teteje