Fonogram hírek

A CimbaliBand az Emil.Rulez! legnagyobb slágerével csal mosolyt az arcunkra

cimbaliband-probaterem

A világzenében utazó zenekar tavaly az év hazai kortárs szórakoztatózenei albumának járó Fonogram-díjat nyerte el Danics Dórával közös, "Iram" nevezetű korongjával, a rajongók legnagyobb örömére pedig a vírushelyzetre való tekintettel mostanában online koncertekkel is életre hívják a kollaborációt. Legközelebb például vasárnap:

Lana Del Rey feldolgozáslemezzel tér vissza régi szerelméhez, a country-hoz

lana-del-rey-ride

Lana Del Rey nemrég jelentette meg márciusra ígért - és már nagyon várt - albuma címadó dalát, a "Chemtrails Over The Country Club"-ot. Egy friss interjúban pedig azt is elárulta, hogy rögzített egy egész lemeznyi country feldolgozást is, és van még a tarsolyában egy rakat egyéb folk szerzemény.

Sárik Péter top 10 kedvenc zenéje a MagyarJazz.hu hasábjain

top10-sarikpeter-magyarjazz

Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díjas Sárik Péter számára kellemes meglepetéssel indult 2021: a MagyarJazz.hu "Az év jazz-zenésze" közönségszavazásán két kategóriában is - Az év jazz-zongoristája és Az év jazz-billentyűse, orgonistája – győzedelmeskedett.

Hobo őrtornyot kapott a 76. születésnapjára

hobo-foldes-borbala-foto

Földes László Hobo február 13-án ünnepelte a 76. születésnapját, melyen egy egészen rendhagyó ajándéknak is örülhetett. Egy mezőtúri katonai magaslesen mostantól az alábbi tábla ékeskedik:

A Fonogram-díjas Balázs Palit 24 éve láthatjuk a színpadon

Balázs Pali február 7-én ünnepi bejegyzéssel kedveskedett rajongóinak a közösségi oldalán:

A Fonogram-díjas Leander Kills énekese a Sztárportréban vendégeskedett

A Leander Kills frontembere, Köteles Levente Molnár Szabolcs Sztárportré című műsorában kezdte az évet. A YouTube-sorozat részeként a rajongók három videót is találnak róla, melyekben olyan rendhagyó interjútémákról osztja meg gondolatait, mint hogy mennyire rámenős, bármikor tud-e jó hangulatba kerülni, vagy épp mit gondol a kísértésekről...

Köteles Leander válaszait alább lehet megnézni:

A Fonogram-díjas Lajkó Félixről írt az ekultura.hu

Október 20-án jelent meg a Lajkó Félix & Band formáció "Start" című lemeze, melyről Galgóczi Tamás az ekultura.hu hasábjain értekezett a "világzenéről szubjektíven" cikksorozat részeként.

Kovács Kati Magyar Kultúra Lovagja címben részesült

A Fonogram tavalyi életműdíjasa, Kovács Kati újabb elismerésben részesült. Az örömhírt, miszerint az énekesőt a Magyar Kultúra Lovagjai közé választották, a Kovács Kati rajongói oldal osztotta meg közösségi oldalán, és idéztek is a Falvak Kultúrájáért Alapítvány, illetve a Dankó Rádió Budapest szövegéből:

Három Petőfi Zenei Díjat is bezsebelt a Bagossy Brothers Company

Szombaton ötödszörre is átadták a Petőfi Díjakat, a hagyományos, nyári időpont helyett a Duna TV kétórás showműsorában. Az este egyik nagy nyertese a tavalyi Fonogram - Magyar Zenei Díjas Bagossy Borthers Company volt, akik a 12-ből 3 kategóriában is győzedelmeskedtek. Ők lettek az év zenekara, "Visszajövök" című daluk klipje lett az év videóklipje, Bagossy Norbert pedig az év férfielőadójának járó díjat zsebelte be.

Fonogram művészeti pályázat: január 25. hétfő éjfélig várjuk a pályaműveket!

Fonogram művészeti pályázat: január 25. hétfő éjfélig várjuk a pályaműveket!

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége művészeti pályázatot hirdet a Fonogram - Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására. A MAHASZ a beérkező pályaművektől azt várja, hogy az aktuális zenei trendekre reflektáljon, miközben formája, üzenete időtálló, a közel három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltó. A felhívás szerint a szervezet 2021. január 25-ig várja a művészek, alkotók jelentkezését.

Oldalak

? Teteje