Fonogram hírek

Temesi Berci legújabb albuma és klipje is különleges csapatmunka gyümölcse

Megjelent Temesi Berci lemeze, melyen közel 50 zenészt fogott össze

Megjelent a Fonogram - Magyar Zenei Díjas Temesi Berci ötödik nagylemeze, a "Time is not a magazine". Az albumon a színpadokon legtöbbször hátul, sötétben muzsikáló dobosok kapják a főszerepet. Bár a reflektor viszonylag keveset irányul az ütős hangszereken bizonyító zenészekre, alapjaiban határozzák meg mind a dalok minőségét, mind a koncertek hangulatát. Így jött Bercinek az az ötlete, hogy az ötödik nagylemezére 12 tehetséges dobos egyéniségére, zenei stílusára, tiszteletére ír 12 dalt. A szerzeményekben minden hangszeres, minden énekes (közel 50 közreműködő) a dobosok előtt emel kalapot - számolt be az atempo.sk oldala. 

Az album első előfutára novemberben jött ki, "Right place in right time" címen, amelyben Geröly Matyi (Follow The Flow, Ganxsta Zolee és a kartel) dobos bizonyított. Az album megjelenésével egy időben itt a második dal klipje a korongról, a "My Granny's Hat". A szám igazi kuriózum, hiszen előadói nemcsak, hogy nem dolgoztak még együtt, de talán még egy backstage-ben sem találkoztak, annyira más stílusban mozognak. Akad itt jazz, rock, pop, blues, minden, amit egy jó dal megkíván.

Az 5 perces szerzeményben Berci mellett hallhatjuk:

- az ország egyik első számú dobosát, Csányi Zolit (Roy & Ádám Trió, Piknik Park, Black-Out, Szilánkok, Salétrom),
- az Irie Maffia alapítóját, Élő Marci harsonást,
- az egyik legkarizmatikusabb frontasszonyunkat, SENA-t,
- a Máté Péter-díjas szájharmonika-művészt, Ferenczi Gyurit,
- a szerzőként is kiváló gitárost, Dajka Krisztiánt,
- a hazai jazz élet elismert képviselőjét, Pálinkás Gergőt,
- az album hangszerelését is végző zongoristát, Bubenyák Zolit.

Berci az atempo.sk cikkében arról is mesélt, hogy kiről írta a "My Granny's Hat" című dalt, illetve Élő Marci és SENA is megszólalnak a szerzemény kapcsán. 

Hallgasd meg a friss felvételt alább, a teljes albumot pedig ide kattintva!

? Teteje