Fonogram hírek

Úristen! A ValMar és Szikora Robi tarolt az éves összesített slágerlistákon

Úristen! A ValMar és Szikora Robi tarolt az éves összesített slágerlistákon

Elkészültek az éves összesített slágerlisták, melyekből kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2022-ben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a csapból is a VALMAR és Szikora Robi közös slágere folyt, így nem is csoda, hogy a felvétel sikert sikerre, illetve rekordot rekordra halmoz. 

Az év hazai rádiós slágere és az év kislemeze

A Fonogram - Magyar Zenei Díjas VALMAR és Szikora Robi "Úristen" című dala a Magyar Rádiós Top 100 első helyezettjeként nemcsak 2022 legjátszottabb hazai rádiós slágere lett, de a játszásszám alapján összeállított Editors' Choice Top 100 trónját is meghódította, megelőzve a külföldi előadókat is. A felvétel a Radiomonitor.com adatai alapján 9021 alkalommal csendült fel a rádiókban. Ám ez még nem minden! A letöltések és eladások darabszáma alapján számított Single Top 100-on is ez a kislemez végzett az első helyen.

Rádiós rekordok:

A VALMAR duója és Szikora Robi két slágerlista-történeti rekordot is megdöntöttek:

  • Egyrészt Elton John és Dua Lipa csúcseredményét, melyet a páros a "Cold Heart" című felvétellel tartott, viszont immár az "Úristen" című sláger 27 hetes listavezető pozíciójával az Editors' Choice Top 40 rekordere.
  • Emellett a Magyar Rádiós Top 40-ben is rekordot állítottak fel: az "Úristen" a 34 hetes #1 pozíciójával a kizárólag hazai dalokat tartalmazó slágerlista történetének legsikeresebb szereplője lett!
     
? Teteje