Fonogram hírek

2013-ban is Fonogram - Magyar Zenei Díj!

2013-ban is Fonogram - Magyar Zenei Díj!

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége idén is megrendezi a hazai zenei élet legnagyobb ünnepét, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestet.

A 20. születésnapját ünneplő - korábban Arany Zsiráf díjként ismert, immáron tizedik alkalommal Fonogram néven megrendezett - díjátadóra izgalmas, a korábbiakhoz képest jelentősen megújult műsor áll tervezés alatt, természetesen megtartva a díj elsődleges célját: az előző év legkiemelkedőbb zenei teljesítményeinek díjazását.

A gálaestre 2013. június 2-án kerül sor, a megszokott helyszínen, a Millenáris Teátrumban, de vadonatúj közegben, a hagyományokhoz híven a magyar zenei élet szinte minden szereplőjének részvételével.

A szavazásban, a kategóriánkénti legjobbak kiválasztásában idén is több száz zeneipari szakember (producerek, koncertszervezők, zenei újságírók, stb.) vesz részt.

A kétfordulós szavazás során a benevezett előadók, kiadványok közül, a szakmai szavazatokat és az eladásokban mért közönségsikereket egyaránt figyelembe véve, minden kategóriában öt jelölt jut tovább a második fordulóba, ahol már a szűk, alaposan felkészült szakmai bizottság tagjai választják meg a végső győzteseket.

A szavazási procedúra első fordulója március közepén indul, addig is folyamatosan zajlanak a nevezések.

A Fonogram - Magyar Zenei Díjra BÁRMILYEN, AZ ELŐZŐ KÉT NAPTÁRI ÉVBEN MEGJELENT KIADVÁNY NEVEZHETŐ. Az eddigi évekhez hasonlóan, kiadók által gondozott megjelenések és szerzői kiadású albumok egyaránt nevezhetőek.

Újdonság idén, hogy a nevezésre való felhívás már most megjelent a Fonogram weboldalán, és a www.fonogram.hu/nevezes oldalon lehet nevezni a kiadványokat is.

A nevezések határideje: 2013. március 8. péntek, 12 óra.

? Teteje