Fonogram hírek

A Fonogram-díjas Dresch Quartet vezetője a Jazzy Rádióban vendégeskedett

A Fonogram-díjas Dresch Quartet vezetője a Jazzy Rádióban vendégeskedett

"A MAHASZ szombaton online rendezte meg az átadót, ahol 13 hazai és 6 külföldi kategóriában adták át a szakmai zsűri által odaítélt 2022-es Fonogram-díjakat. Az év hazai jazz albuma vagy hangfelvétele kategóriában a Dresch Quartet "Árnyékban" című lemeze nyert!

Dresch Mihály szaxofonos, zenekarvezető mostanában rengeteg elismerést zsebelhetett be, hiszen idén megkapta a Kossuth-díjat is. Ma a Happy Hours-ban beszél majd a díjról, a lemezről, a Fonóval való együttműködésről és a közeli tervekről. A korongot a kiadóként is működő Fonó égisze alatt hozták ki, és vasárnap itt játszik a zenekar. Első alkalommal csatlakozik a quartethez a világhírű bolgár kavalos, Theodosii Spassov is!

A zenekar évtizedek óta járja a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni ötvözetével. Elkötelezettség, tisztelet, alázat, kiemelkedő muzsikusok - mindezek együttese adja azt a zenei élményt, amit koncertjeinek közönsége minden esetben az újszerűség élményével gazdagodva tapasztalhat meg" - áll a jazzy.hu cikkében.

? Teteje