Fonogram hírek

A Platon Karataev és a Bohemian Betyars közös dala lett a Fishing On Orfű idei himnusza

A Platon Karataev és a Bohemian Betyars közös dala lett a Fishing On Orfű idei himnusza

Egy rendkívüli együttműködés eredményeként a fesztivál számára két igazán fontos előadó, a Fonogram - Magyar Zenei Díjas Platon Karataev és a korábbi Fonogram-jelölt Bohemian Betyars közös dala lett a 2024-es Fishing On Orfű himnusza, amely szilveszter éjszaka, a magyar himnusz után debütált, írta meg az Antropos.hu. A szerzemény pár napja már a streaming felületeken is elérhető.

"Ez volt a legelső dal, amit megírtam, még tizenévesen, a fejemben. Akkor még gitározni sem tudtam, csak szólt belül. Végül a Platonnal túlságosan más irányba indultunk el, de a dalt ettől függetlenül jónak tartottam, így 2020-ban, a covid alatt kerestem meg a Bohemiant először a közös alkotás ötletével-– azóta csináljuk a számot, hol kisebb, hol nagyobb lendülettel. Nagyon sokat jelent nekem az, hogy most megjelenik, de talán még többet az egész alkotófolyamat a Bohemiannel. Izgalmas megtapasztalás volt, főleg, hogy mi még soha nem csináltunk ilyet. Ha lett volna egy kvíz, hogy melyik két együttes csinálja közösen a következő Fishing-himnuszt, talán a Bohemian-Platon páros kapta volna a legkevesebb szavazatot, mégis úgy érzem, hogy egy homogén anyag született, mert ebben a dalban mindkét zenekar lépett egyet a másik felé, és emiatt olyan dolgokat is megengedhetett magának, amit amúgy magában már nem merne bevállalni. Az pedig végtelenül megtisztelő, hogy a 15 éves Fishingtől megkaptuk ezt a lehetőséget, amiért ezúton is hála!" - mondta el Balla Gergely, a Platon Karataev zenésze.

"Számunkra is izgalmas és új élmény volt együtt dolgozni Gergőékkel, hiszen más világból jövünk, viszont emberileg megvolt a kapocs, így a feladat már csak az volt, hogy zeneileg is megtaláljuk azt. Ennyi féle verzióját talán még egy dalnak se hallottam, mint ami ehhez készült az elmúlt három évben, de a végeredmény megérte. Talán majd pár év múlva vicces lenne kiadni egy kislemezt a dal minden változatával. Mindenesetre egy nagy utazásnak értünk a végére, és szerintem mindkét zenekar sokat tanult belőle, amitől csak jobb dalszerzők lettünk" - tette hozzá Szűcs Levente, a Bohemian Betyars gitáros-énekese.

Hallgasd meg a közös dalt:

? Teteje