Fonogram hírek

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2022-es nyertesek!

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2022-es nyertesek!

Tizenkilencedik alkalommal adták át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat. A Fonogram-nap nevű interaktív műsorfolyam során az egyes zenei kategóriák nyerteseire izgalmas videók formájában derült fény. A 25 fős szakmai zsűri 18 műfaji kategóriában ítélt oda díjakat. A két életműdíjas - a Piramis zenekar és Komjáthy György - mellett nyilvánosságra hozták azt is, hogy ki nyerte #azévslágere közönségszavazást.

 

NÉZD MEG FONOGRAM-NYERTESEK LISTÁJÁT! →

 

Szakmai elismerésben részesült az Irie Maffia, a Blahalouisiana, az Ivan & The Parazol, a New Level Empire, Beton.Hofi, valamint a Thy Catafalque.

A speciális zenei kategóriákat az Apostol, az Amoeba, a Rutkai Bori Banda, a Dresch Quartet és a Góbé Zenekar nyerték.

Az év felfedezettje mezőnyében ZÓRA győzedelmeskedett, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során a VALMAR x Manuel produkció "Éget a nap" című dalára szavaztak a legtöbben.

Idén is kitüntetett nemzetközi figyelmet kapott a Fonogram - Magyar Zenei Díj: a külföldi nyertesek közül az olasz Måneskin hivatalos Facebook-oldalán posztolt a díjról, míg Joel Corry és a nyáron Magyarországon koncertező Mdou Moctar videóüzenetet küldtek. Díjat nyert továbbá Adele, Bruno Mars és Anderson .Paak Silk Sonic projektje, illetve slowthai.

 

NÉZD MEG FONOGRAM-NYERTESEK LISTÁJÁT! →

 

Fonogram - Magyar Zenei Díj
A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket.

Fonogram-nap
Egész napos interaktív, szinkronizált műsorfolyam a Fonogram - Magyar Zenei Díj weboldalán, valamint párhuzamosan 4 közösségi média felületén (Facebook, YouTube, TikTok, Instagram).

Szakmai szavazás
A zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri az első körös szavazás során a beérkezett, idén ismét rekord mennyiségű, mintegy 1400 nevezés közül választotta ki 18 kategória 5-5 (holt verseny esetén 6) jelöltjét. Közülük kerültek ki a második forduló voksainak összesítését követően a nyertesek.

? Teteje