Fonogram hírek

Átadták a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat: íme a nyertesek!

Átadták a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat - íme a nyertesek!

Az elmúlt évek legizgalmasabb Fonogram-díjátadójára került sor április 4-én este a MAHASZ, azaz a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége szervezésében. A rangos szakmai díjjal a tavalyi év legjobb albumait és hangfelvételeit ismerték el, ezenkívül pedig különleges és páratlan színpadi produkciókat láthattunk a helyszínen és az online közvetítésben egyaránt.

A Fonogram - Magyar Zenei Díj néven immár tizenötödik életévébe lépő rangos szakmai esemény tiszteletére egy estére FonogRaM Colosseummá változott a RaM. A 18 zenei kategória díjazottjait az est két csodálatos háziasszonya, Dallos Bogi, valamint a reflektorfénybe e jeles alkalomból visszatérő Kiss Ramóna szólította színpadra.

A szűk körű, 5-5 fős bizottságokból kialakult 25 fős zsűri döntött a benevezett albumok és hangfelvételek jelöléséről, majd pedig győzelméről. A szakmai elismerések mellett idén visszatért az év hangfelvétele kategória, ezúttal a hivatalos magyar slágerlisták közreműködésével #azévslágere néven, egy rendkívül aktív közönségszavazás keretén belül.

Exkluzív színpadi produkciók

A bő 1 órás show-t a Roma Soul és a Fricska táncegyüttes közös produkciója nyitotta elképesztő lendületben. A szakmai kategóriák nyertesei sorban vették át a Fonogram - Magyar Zenei Díjakat, eközben az AWS és a USNK egy élő dalpremier formájában bemutatta "Idő" című közös rapmetal felvételét. Színpadra lépett az év klasszikus pop-rock kategória nyertese, Caramel, valamint egy abszolút ütős párosítás: Ganxsta Zolee és a Kartel a Talamba közreműködésével gondolta újra "A jó, a rossz és a kartel" című klasszikus Kartel-slágert. Az életműdíjak (Lerch István, Göczey Zsuzsa) leleplezését követően Tóth Gabi, Tóth Vera és Charlie Lerch István fantasztikus szerzői életművének két dalát adták elő közösen.

Nyertesek

12+1 hazai és 6 külföldi kategóriában a zenei újságírókból, rádiósokból, zenészekből és további szakemberekből álló 25 fős zsűri szavazatai alapján két fordulóban dőlt el, hogy a zenei szakma mely hangfelvételeket tartotta az elmúlt év legkiemelkedőbb zenei alkotásainak. A kategóriák győztesei megtalálhatók ide kattintva:


Fonogram 2019 nyertesek →

? Teteje