Fonogram hírek

Bagossy Norbert az Index podcastjében

Bagossy Norbert az Index podcastjében

A Fonogram - Magyar Zenei Díjas Bagossy Brothers Company frontembere az Index Kultrovat podcastjében mesélt arról, hogy a Highlights of Hungary nagyköveteként kiket választott a példaképjelöltjei közé. 

A Highlights of Hungary nonprofit kezdeményezés, amely kategóriák nélkül díjazza évente a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk az, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré. Ehhez nagyköveteket választanak, ők pedig példaképeket. A nagyköveti munkáról Norbi azt mondja, hogy 

"Az egészben a legvagányabb, hogy keretek nélkül ki lehet tekinteni a világba, és keresni a kiemelkedő teljesítményeket. Abszolút szabad kezet kaptam. De ezért is volt nehéz összegyűjteni a jelölteket, mert amikor csak úgy sétálsz az utcán a barátokkal, hogy mondjatok ti is valamit, egy vagány ötletet, egy jó, kiemelkedő teljesítményt, akkor nehéz úgy keresni, hogy ebben nincsen semmi megkötöttség. Mert amikor azt mondják, hogy bármi lehet, az nem olyan könnyű."

Bagossy Norbert példaképjelöltjei:

- Tulipán Gyerekotthon (bántalmazott, árva gyerekeknek)
- Székelyföldi Legendárium (mondák és legendák gyűjteménye)
- CIVITA / kukoricából tányért (amit meg is lehet enni)
- Memoár Műhely (hogy ne vesszenek el a családi történetek)
- Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület / Mesterek és tanítványok pályázat (a muzsika ereje összehozza a generációkat)

A témáról és a podcast epizódról még többet az Index cikkében lehet olvasni.

? Teteje