Fonogram hírek

Gőz Lászlót és Sárik Pétert is az év jazz-zenészei közé sorolta a MagyarJazz portál

Két idei Fonogram - Magyar Zenei Díj nyertes is felkerült az év jazz-zenészeit és albumait felvonultató szerkesztőségi szavazás listájára a MagyarJazz portálon. Gőz László az év jazz-rézfúvósai közé, míg Sárik Péter (Sárik Péter Trió) az év jazz-zongoristái közé került be. Az említett kategóriák teljes névsorai a következők:

Az év jazz-rézfúvósa 2021:

1. Fekete-Kovács Kornél 2. Subicz Gábor 3. Korb Attila 4. Szalóky Béla 5. Koós-Hutás Áron 6. Fekete István 7. Pecze Balázs 8. Barabás Lőrinc 9. Schreck Ferenc 10. Gőz László

Az év jazz-zongoristája 2021:

1. Oláh Kálmán 2. Tálas Áron 3. Cseke Gábor 4. Oláh Krisztián 5. Sárik Péter 6. Szabó Dániel 7. Rozsnyói Péter 8. Balázs József 9. Szakcsi Lakatos Béla 10. Pataj György

"Köszönet a MagyarJazz szerkesztőinek a szavazatokért, megtisztelő az első 10-ben lenni az 'Év jazz-zongoristája' kategóriában. Bár nem hiszek abban, hogy rangsorolni lehetne minket, de nyilván jó érzés ilyen nagyszerű muzsikusok között lenni" - írta Sárik Péter a közösségi oldalán.

Egyébként a közönségszavazás még javában tart: november 25-től december 27-éig az olvasók is szavazhatnak az összeállított lista alapján az év legjobb jazz-zenészeire, akiket a 2021-es évre jelölnek.

A szavazólapot ide kattintva lehet kitölteni.

? Teteje