Fonogram hírek

Hobo őrtornyot kapott a 76. születésnapjára

hobo-foldes-borbala-foto

Földes László Hobo február 13-án ünnepelte a 76. születésnapját, melyen egy egészen rendhagyó ajándéknak is örülhetett. Egy mezőtúri katonai magaslesen mostantól az alábbi tábla ékeskedik:

"Hogy tudja minden erre járó: 1964 novemberében ebben a toronyban adott őrszolgálatot az MN 7042 számú mezőtúri gépkocsizó lövészezred katonája, Földes László. Akkor, itt kezdődött a magyar rock és blues történetét is meghatározó zenészpálya: itt hangzott fel a tiltott tranzisztoros rádión a Kis vörös kakas, itt ragadja magával a Katonát a Rolling Stones zenéje, itt születik meg a magyar rock kultúra egyéni, kivételes hangú énekese, Hobo" - számolt be az Index.

A Fonogram - Magyar Zenei Díjas születésnapos közösségi oldalán kommentálta a meglepetést, illetve adott egy kis helyzetjelentést is magáról:

"Mivel ezernél több születésnapi üdvözletet kaptam, nincs lehetőségem mindenkinek egyenként válaszolni, így az általam ismert csatornákon keresztül szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a rám zúduló szeretetért. Mint több helyen közzétették, hogy a 'Térdig a szarban, fülig a szeretetben' könyvön és lemezeken dolgozom, nagy bajba kerültem. Egy hete még azon morfondíroztam, hogy a 'térdig'-et kicserélem 'nyakig'-ra, annyira pocsék kedvem volt. Ám a tegnapi nap eseményei után inkább a 'fülig'-et kellene átírnom 'fejtetőig'-re. Tizenketten személyes videoüzenetet is küldtek, amit szerencsére nem nyilvánosan, hanem feleségem társaságában néztem végig, így rajta kívül nincsenek szemtanúk arra nézve, hogy mennyire meghatódtam. (Néha még ilyen ripacsokkal is megesik ilyesmi.) Az 'őrtorony' is kiverte a biztosítékot. Két egykori katona bajtársamnak is elküldtem a képeket, akik velem voltak akkor, és ma is a barátaim. Ők velem együtt fekvő betegre röhögték magukat. Mivel a karanténkorszak vége nem látszik, így elhatároztam, hogy a januárban a Nemzeti Színházból közvetített online József Attila estem sikerére hivatkozva holnap, azaz hétfőn megkérem Vidnyánszkyi urat, hogy egy online koncerttel köszönjem meg Kedves Mindannyiójuknak azt az ismételten felém áradó szeretetet, mit lehetetlen feldolgozni és viszonozni. Végezetül idézném magamat, klasszikusokat csak pontosan, szépen! 'Már nemcsak Brezsnyevnek, hanem nekem is van emléktáblám. Nem hiába éltem.'"

Címkép: Hobo Facebook-oldal / Földes Borbála 

? Teteje