Fonogram hírek

Különleges újdonsággal jelentkezett ZÓRA

Különleges újdonsággal jelentkezett ZÓRA

Megjelent ZÓRA legújabb dala, a "Nem értem" - egy újabb mérföldkő a tehetséges énekesnő számára, aki ezúttal kilép eddigi hangzásvilágából.

A "Nem értem" hipnotikus, elektronikus atmoszférát teremt, a körkörösen ismétlődő szöveg minden egyes alkalommal új megvilágításba kerül, és egyre mélyebbre vésődik a hallgatóban. A Los Angelesben és Magyarországon élő Fonogram-díjas énekes-dalszerző erről a következőképp mesél: "Amikor írtam, még nem vettem komolyan ezt a dalt, de nagyon emlékszem az érzésre. Az elválásról, de mégsem a szakításról szól a dal. A hangzásvilág jelentős része a szöveggel együtt jött, amit aztán a produceremmel, Dexterrel bontottunk ki. Nekem a kulcsmondat az, hogy 'Nem tudhatom, ki nem lennék veled' - nem merem nem megélni, hogy kivé válhatnék csak úgy, egyedül. Ez egy szabad érzés, amiben jó merni megkérdőjelezni, ami addig a pillanatig összetartott. Nem érzem, hogy ez több akar lenni egy egyszerű vallomásnál."

A felvételhez készült videóklip egy kifordított dimenzióba viszi a nézőt. Egy olyan belső világba, ami kívülről nem látszik. Ez nem egy rossz hely; ZÓRA itt szabad, elengedi magát a zavarban. A videót az A38-as koncert másnapján vették fel testvérével, Kristóffal, akivel az eddigi videókat is közösen készítették. "Azt nem mondanám, hogy teljesen friss voltam aznap, de az esti felvételekre egészen belemelegedtünk a hideg éjszakába. Bárkiről is szól egy dal, mindig oda lyukadok ki, hogy a hosszú távú üzenet magamról szól magamnak. Talán ezért is ábrázol úgy Kristóf a borítón, mintha egy réteg leválna belőlem: hogy az most a múlt, illúzió, veszteség vagy elengedés, azt nem tudom" - árulja el Urbányi Zóra a Recorder premiercikkében.

ZÓRA a jövő év elején újabb magyar nyelvű dalokkal jelentkezik, élőben kora tavasszal láthatjuk legközelebb. A helyszín és a dátum bejelentése januárra várható. Kedd este pedig a Petőfi rádióban, Mencseli Dóra műsorában lehet elcsípni, ahol a rádiós premier kapcsán beszélgetnek majd.

? Teteje