Fonogram hírek

Megjelent az első ízelítő a Fonogram-díjas Amoeba közelgő kislemezéről

Megjelent az első ízelítő a Fonogram-díjas Amoeba közelgő kislemezéről

Ahogy arról arról már mi is beszámoltunk, az Amoeba zenekar február 28-án új EP-vel jelentkezik, melyről ma be is futott az első dal "Breakfast of Champions" címmel.

A budapesti formáció tavaly az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma kategóriában nyerte el a Fonogram - Magyar Zenei díjat, új lemezük máris az egyik legizgalmasabb magyar kiadónál jelenik meg. Az Amoeba eddigi albumai kivétel nélkül úgy születtek meg, hogy a produceri feladatokat a zenészek maguk látták el, a most megjelenő dalokhoz viszont meghívtak maguk mellé egy külső producert, az underground körökben tzapa néven elhíresült fiatalembert.

A tzapa név mögött Kiss Balázs Márton áll, aki több másik stílusban is dolgozott már korábban, legfőképpen "klasszikus" hip-hop ütemgyárosként, de ilyen szerepkörben először dolgozott más előadók dalain. Mind a zenekarnak, mind a producernek ez egy új, eddig szokatlan munkafolyamat volt, idővel azonban nagyon belejöttek a közös munkába, a végeredménnyel pedig maximálisan elégedettek mindannyian. A lemezre le is csapott az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar sikertörténetét megvalósító Blunt Shelter kiadó. A label sokmilliós meghallgatásokat produkál Spotifyon, zenei kurátorok szerte a bolygón tapsolnak a kiadványaik hallatán, borítékolható hogy a későbbiekben világszerte is egyértelműen elismert kiadóvá nőhet.

Az új dalt ide kattintva lehet csekkolni!

Kiemelt kép: Kersner Máté

? Teteje