Fonogram hírek

Kezdetben nem sok biztatást kapott, 10 évvel később telt házas közönség fogadta Peter Srámeket

Kezdetben nem sok biztatást kapott, 10 évvel később telt házas közönség fogadta Peter Srámeket

Kevés bátorítással, egy szlovák kisfaluból kerekedett útra a nagy világba, alázatossága és kitartása pedig a sikerig emelte. Ő nem más, mint Peter Srámek, aki február 11-én közel 2000 fős, pótszékes telt ház előtt adhatta elő a néhai Zámbó Jimmy slágereit, illetve a méltán híres A Király című sorozatból jól ismert saját dalait. Peter számára különösen kedves a "Ne vigyázz rám" című új felvétel, amely a Budapesti Kongresszusi Központ színpadán hangzott el először, és vastaps kísérte, áll a Magneoton kiadó közleményében.

"Hova is mész, mondd mit remélsz? A haverok szóltak rám: biztos leégsz, mert nem úgy beszélsz, mint a határ túl oldalán. Mondjatok bármit, csak a zene mi számít, indulok, ég veletek, még az is könnyen meglehet, hogy egyszerre két helyen is otthon leszek" - így szólnak a "Ne vigyázz rám" induló sorai, amelyek Peter történetét a reménytelennek tűnő kezdetektől mutatják be.

Ám minden korábbi hitetlenkedőre rákontráz az, amelyet az előadó véghez vitt a BKK rivaldafényében. Nem elég, hogy 2 órán keresztül tiszta énekkel kápráztatta el a közönséget és óriási tömeg előtt adta át magát a zenének, de együtt duettezett Delhusa Gjonnal, a néhai Zámbó Jimmyvel - köszönhetően a mai színpadi technikának -, sőt egy-egy videóüzenettel Janza Katától, Fenyő Miklóstól, és a Korda házaspártól is biztatást kapott a koncert elején. A személyes résztvevők között még elcsíphettük Csepregi Évát, Végvári Ádámot, Zoltán Erikát, Zsédát, Sipos Pétert, Gergely Róbertet, valamint A Király sorozat alkotóit is. Jankai Béla vezetésével az egykori Zámbó Jimmy zenekar is újjáéledt, megidézve ezzel a néhai királyt övező kultuszt. Az eseményt egy aranylemez átadása koronázta meg az egyébként már a Fonogram-díjat is magáénak tudó Peter Srámek számára.

Akik lemaradtak a koncertről, legkésőbb március elején egy videóklip erejéig átélhetik a műsor hangulatát, hiszen a vadiúj "Ne vigyázz rám" című dalhoz forog egy klip is. 

Addig is a dalt itt lehet meghallgatni:

Kiemelt kép: Schumi Csaba

? Teteje