Fonogram hírek

Platon Karataev a Kolozsvári Rádióban: "Mi nem terveztünk zenészek lenni"

Platon Karataev a Kolozsvári Rádióban: "Mi nem terveztünk zenészek lenni"

A Fonogram - Magyar Zenei Díjas Platon Karataev két tagja még augusztusban vendégeskedett a Kolozsvári Rádió 1001 ötlet című műsorában, a tartalmas beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni

A rádió szerkesztősége így írt a zenekarról: "Néha úgy tűnhet, hogy a Platon Karataev zenekar következetesen gáncsolja el magát a siker fele vezető úton, például akkor váltottak magyar nyelvű dalszerzésre, amikor dalaik kezdtek külföldön is népszerűek lenni. Ennek egyetlen oka van, soha nem kötnek kompromisszumot, ha alkotásról van szó.

A zenekar 2016-ban alakult, rá egy évre már ki is adták első albumukat, amely egy szakítás narratíváját jeleníti meg. Következő lemezük 2020-ban jelent meg, amelyben mondhatni megtalálták igazi zenei világukat és ehhez képest csak emelték a tétet, azzal, hogy következő lemezükön az addigi angol szövegű dalok helyett magyarul énekelnek. Egy nemrég róluk készült dokumentumfilm kapcsán a film rendezője úgy jellemezte őket: a klasszikus rocksztár sztereotípiákhoz képest ők egy atipikus zenekar.

A Platon Karataev két tagjával, Balla Gergővel és Czakó-Kuraly Sebestyénnel beszélgettünk, akik a Kolozsvári Magyar Napok idején látogattak Kolozsvárra és útba ejtették a rádió stúdióját is."

? Teteje