Fonogram hírek

Ráadásnapot kapott a friss Fonogram-díjas MÖRK és a tavalyi díjazott The Qualitons telt házas koncertje

A koncert- és fesztiválszezon maradékának jövője ugyan meglehetősen ingatag lábakon áll, de szerencsére az 500 fős limit alatti események között is bőven találhatunk zenei csemegéket.

Ilyen lesz például a MÖRK és a The Qualitons Kobucis bulija is, melynek először meghirdetett dátuma, az augusztus 12-e villámgyorsan telt házas lett, de a srácok a rajongók legnagyobb örömére augusztus 10-én tartanak egy ráadásnapot.

"Aki valaha járt már e két zenekar koncertjén, bizonyára eltöprengett azon, miért nem alkotnak valamit közösen. A 70-es évek pszichedelikus hangzásvilága, az elszállós ívek és az erősen improvizatív hozzáállás mentén olyan erős szellemi közösséget alkotnak, hogy színpadon való találkozásuk csak a csillagok megfelelő összeállására várt. Így hát a szabadtéri szezon első koncertje egyben az év egyik legizgalmasabb zenei élményének ígérkezik, ahol mindenki kitáncolhatja végtagjaiból a téli álmot!"

- áll az esemény leírásában.

A legendás KEXP stúdiót is megjárt The Qualitons egyébként 2019-ben nyert Fonogram-díjat az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma kategóriában Echoes Calling című lemezükkel. 2020-ban ugyanezt az elismerést a MÖRK zsebelte be a The Resurrection Of Mörk című koronggal. Lehetne hát ennél jobb a párosítás?

Hangolódásként két videó a két szuper bandától:

? Teteje