Fonogram hírek

Bor, Mámor, Fonogram - ZÓRA az év felfedezettje és a jövő ígérete

Bor, Mámor, Fonogram - ZÓRA az év felfedezettje és a jövő ígérete

Az év felfedezettje szakmai díj épp arról szól, amit ZÓRA véghez vitt az elmúlt időszakban: két éve még alig ismerte a nevét a hazai közönség. Aztán jött az "Iszom a bort" című feldolgozás magával ragadó élő videója, majd a "Mámor" című saját szerzemény, és innen már csak egy ugrás volt a Fonogram - Magyar Zenei Díj. Az előttünk álló hetekben pedig már budapesti és vidéki helyszíneken adott koncertjein fogja elvarázsolni ZÓRA a közönségét.

ŐSZI ZÓRA-KONCERTEK:

•    2022. szeptember 30. péntek » Budapest, A38 hajó
•    2022. október 5. szerda » Pécs, Zsolnay Negyed, E78
•    2022. október 13. csütörtök » Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont, József Attila Művelődési Központ Üvegcsarnok (vendég: Barabás Lőrinc)

 

ZÓRA ismét Magyarországon

Nyár végén ZÓRA visszatért Magyarországra. A Kollár-Klemencz Kamarazenekar vendégeként augusztus elején az Ördögkatlan fesztiválon lépett fel, majd a zalai Margó fesztiválon állt színpadra.

2022. szeptember 30-án, pénteken pedig saját produkciójával kápráztatja el közönségét az A38 hajó koncerttermében.

Bár ZÓRA a Magyar Zene Házában egy zongorakísérettel is betöltötte a nagytermet, s a közönség teljes figyelmét magával ragadta természetes közvetlenségével és szuggesztív előadásával, az A38-ra zenekaros produkcióval is készül. Ne hagyd ki ezt az estét, ahol átélheted a már hallott és még nem megjelent ZÓRA-dalokat egy "teltebb" hangzásvilágban!

ZÓRA 2022. október 5-én, szerda este a pécsi Zsolnay Negyed E78 koncerttermében adja első vidéki koncertjét.

Aki ellátogat az eseményre, a már ismert magyar és angol nyelvű saját dalok mellett a hamarosan megjelenő új szerzeményekből is ízelítőt kap - egy újabb személyes zenei élmény Zórával!

Az őszi koncertnaptár következő eseménye 2022. október 13. csütörtök, amikor a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpontban lép fel ZÓRA.

A különleges est vendégművésze Barabás Lőrinc.

 

Noha a zenekedvelő közönség valóban elsősorban ezekre kapta fel a fejét, a most 25 éves énekesnő karrierjének lépcsőfokai mögött "tudatosan természetes" alkotói folyamat húzódik.

ZÓRA nem siet sehova. Akkor és annyit ad magából, amit jónak lát. Időről időre újabb és újabb saját dalokat oszt meg egyre bővülő közönségével YouTube-csatornáján, illetve a digitális zenei szolgáltatásokban.

Kollár-Klemencz László "Iszom a bort" című szerzeményének ZÓRA-féle újragondolása - Barabás Lőrinc játékával - annyira igazi, hogy lassan, de nagyon is biztosan jutott el 1 millió megtekintésig, most pedig már a duplázás felé halad. Barátok egymásnak mutatták, ajánlották: "Ezt látnod és hallanod kell!"

A "Mámor" ZÓRA saját versének megzenésített változata. A több érzékre is ható dal és videó olyan hangulatot teremt, ami "egy évben csak egyszer van".

A sejtelmes, izgalmas hangzást ZÓRA további eredeti felvételekkel támasztja alá: a "Love You More", a "KillYou", a "Why Is This Happening", "Gotta Live For Me" vagy épp a "Back On You" mind egy-egy zenei kaland.

 

Telt házas koncert már az albummegjelenés előtt

ZÓRA 2022 márciusában úgy adott telt házas koncertet a vadonatúj Magyar Zene Háza színpadán, hogy a közönség mindössze 6 dalát ismerhette addig. Az énekesnő a koncert alkalmával azonban több mint 10 további saját dalt adott elő egy szál zongorával, ezzel egyedül betöltve a varázslatos koncerttermet.

Két kontinens, egy alkotófolyamat

ZÓRA a tavaszi-nyári időszakot Los Angelesben töltötte, amelyet ugyanúgy otthonának tekint, mint Budapestet. A kétlakiság kétnyelvűséget is jelent, hisz ZÓRA magabiztosan írja felváltva magyar és angol nyelvű dalait valahol a "népszerű underground" és a pop határán.

Fonogram-díj: az év felfedezettje

A Fonogram - Magyar Zenei Díj zsűrijének 2022 tavaszi döntése nem csupán a múlt alkotói tevékenységének szól. Épp úgy, ahogy ZÓRA is fogalmazott: "Úgy érzem, nemcsak elismerés, hanem egyben lehetőség és talán egy kicsit felelősség is: folytatni, fejlődni és a zenén keresztül adni."

 

ZÓRA-interjúk: ismerd meg őt!

KULTÚRA.HU: Pénteki kultúrrandi Zórával, az év felfedezettjének járó Fonogram-díj nyertesével

Nullahategy.hu: "Nem gondoltam, hogy az élő, egy szál zongorával előadott zene ma elég lehet" - ZÓRA-interjú

? Teteje